מרב גודוביץ פריון להריון

הכנס השנתי מהריון לפריון בניהולה של דר תדהר זן בר, מהמרכז הארצי לפריון, עבר חלף לו ורק עכשיו התפניתי לשבת ולשתף אתכם.
גולת הכותרת עבורי הייתה הסדנה לבישול לפוריות. סדנה חווייתית שהעברתי יחד עם השף איציק שבות.

הסדנה כללה טעימות מעולם הפוריות תרתי משמע: מידע + בישולים ובסוף גם טעימות.

בסדנה הוצג מידע מעניין מתוך עולם הפוריות הטבעי כולל מחקרים חדשים מהשנים האחרונות. הוכנו והוגשו שתי מנות (מתוך 5 שתוכננו כי הזמן עבר לנו מהר מדי). כל מנה שהוצגה נבחרה בקפידה ממזונות שתומכים בפריון.

למי שכבר מכיר אותי יודע שאני לא בשלנית דגולה ותמיד מעדיפה מתכונים שהכנתם פשוטה. זה לא בגלל העצלנות שלי במטבח אלא בגלל שאוכל פשוט הוא טעים יותר כיוון שממקד את תשומת לב למזון עצמו. כאשר המרכיבים טריים ואיכותיים המנה "קופצת" קדימה בטעמה המשובח בלי תחכום רב מדי או רוטב שמאפיל על טעמה.
שני המתכונים שהוכנו בסדנה היו סלט עדשים שחורות וצלחת סלק ססגונית.
השאלות והעניין הרב של הנוכחים בסדנה יצר וחייה אינטימית מדהימה ובהחלט נתן "קריצה" או טעם לעוד…

אחת השאלות שחזרה על עצמה גם בשאר ההרצאות הייתה מהי תזונת פוריות? ומה ההבדל בינה לבין תזונה נבונה?
תזונת פוריות ממוקדת לנושא הפריון והיא שונה מתזונה המיועדת לאורח חיים בריא. ישנם מאכלים מסוימים שתורמים לפוריות ובעוד מאכלים אחרים עשויים להפריע. שילובים, יחסים בין אבות המזון ועוד. לדוגמא: מחקר שנעשה בשנת 2011 על ידי מחלקת התזונה של אוניברסיטת הורוורד על זוגות שעוברים טיפולי פוריות: המחקר בדק יחס בין חלבונים ופחמימות בגברים. ממצאי המחקר הראו כי גברים שאכלו יותר חלבון ופחות פחמימות זכו לאחוז גבוה יותר של הפריות, כלומר יותר עוברים הגיעו לשלב הבלסטוציסט והיו להם יותר הריונות. כשלקחו את הקבוצה השנייה שחיה לפי היחסים של אורח חיים בריא (ה"לא מתאימה")  לצרכי פיריון,ושינו לה את הדיאטה למשך 2 חודשים, עלה אחוז הבלסטוציסטים שלהם מ 19% ל- 45% ואחוז ההריונות עלה מ 17% ל- 83%.

מצרפת מתכון לסלט עדשים שחורות:

מרב גודוביץ מפריון להריון מתכון

מרכיבים:
כוס וחצי עדשים שחורות
בצל סגול גדול מאוד קצוץ או 2 בינוניים
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
4 כפות שמן זית
3 כפות חומץ בלסמי למי שלא אוהב אפשר גם מיץ מלימון שלם

אופן ההכנה:
לבשל את העדשים עם הרבה מים (כרבע שעה)
מסננים ומקררים תחת הברז
מעבירים לקערה יחד עם הבצל הקצוץ, הפטרוזיליה השמן והחומץ וכמובן מתבלים במלח ופלפל שחור.

ובתיאבון.