iStock_000019695440Small

פירותיו של הגוג'יברי פרצו לתודעה שלנו, בשנים האחרונות, כפירות עם סגולות "אנטי-איג'ינג'". פרי הגרגרים גדל בעיקר בסין ושנים ידוע כתרופה טבעית לאריכות ימים בזכות סגולות אילו.

פירותיו עשירים בויטמינים ומינראלים רבים כגון ויטמינים מקבוצת B, ויטמין C וכמו כן משופעים באנטי אוקסידנטים ולכן נחשבים כנוגדי חמצון רבי עוצמה.

סגולותיו הבריאותיות מרובות וחשיבותו ידועה כמחזק מערכת חיסון, מוריד עודפי כולסטרול, מסייע למניעת סרטן ומחלות לב.

בעולם הפוריות פירותיו ידועים כמחזקים ומשפרים זרימת דם ובכך מחזקים את הרחם והשחלות ובנוסף עוצמתו כ"אנטי אוקסינט"מסייעת לפוריות האישה והגבר כאחד.

מחקרים שנערכו בסין הראו כי פירותיו עשויים לעזור לאיכות הזרע: 42 גברים שאובחנו עם בעיות פריון בשל ספירת זרע ותנועתיות נמוכה, לאחר חודשיים של שילוב על בסיס יומי 33 מתוכם שיפרו ושבו לספירת זרע תקינה. ומעבר לגברים גם עבור הנשים שילוב פירותיו של הגוגי ברי מגן על איכות ובריאות ביציות האישה ומשמש בעיקר לסייע לנשים עם בתפקוד שחלתי לקוי (POF – Premature Ovarian Failure).

שילובו בתזונה מומלץ בתבשילי אורז, בסלטים, תבשילים ואף כבסיס מרתק להכנת כוס תה של בריאות.

הערה: אינו מומלצים לאנשים הנטולים תרופות מדללות דם כמו קומאדין ואספירין.

תבשיל עדשים מחזק

רכיבים:

כוס עדשים שחורות

חצי כוס גוגי ברי

2 קישואים חתוכים דק

2 גזרים חתוכים דק

חצי כרשה לחתוך לפרוסות דקות

2 שיני שום כתוש

חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה

חצי חבילת שמיר קצוצה

תבלון: מלח, כמון ופלפל שחור.

אופן ההכנה:

מאדים כל הירקות עם מעט שמן זית עד הזהבה (עשר עד חמש עשרה דקות)

מוסיפים את העדשים, הגוגי ברי והשום ומערבבים

מוסיפים את התבלינים כוס מים ומערבבים

לאחר רתיחה מבשלים על אש נמוכה כעשר דקות רבע שעה לפי המרקם הרצוי של העדשים

לאחר סיום הבישול מוסיפים את הפטרוזיליה והשמיר מערבבים ומגישים