"כבר שנה וחצי בטיפולי פוריות ואני ממש לא מכירה את הגוף שלי. נכון להיום עליתי כבר 7 ק"ג ועבורי זה המון. אני גם ככה מרגישה מתוסכלת מכל הטיפולים שלא מצליחים. לראות ולחוות את הגוף שלי כמו שהוא היום – זה ממש מתסכל אותי" (הדס בת 37 בטיפולים מעל שנה).
למה זה קורה ומה אפשר לעשות בפוסט הבא:
זה נכון – לא מעט נשים שעוברות טיפולי פוריות מוצאות את עצמן כמו הדס עם משקל שרק עולה. הסיבות לכך מגוונות. ניסיתי לרכז את הסיבות העיקריות שאני פוגשת בקליניקה:
- תסכול – "כל בטא שלילית אני מוצאת את עצמי כמה ימים בסחרחרת רגשית מטורפת. אני פשוט אוכלת בלי הפסקה במיוחד מתוקים" (שחף בת 37 בטיפולים כבר שנה וחצי)
- אכילה רגשית – "תחושת חוסר שליטה על החיים, על הפוריות ועל הגוף שלי. חוסר האמון בגוף שלי גם ככה קיים (בעיית הפוריות היא אצלי). חוסר אונים ותסכול שלא ברור לי מתי כבר אהיה בהריון. כל זה רק דוחף אותי לתוך אכילה רגשית לתוך חוסר שליטה בחשקים לתוך האוכל המנחם ולא מעט עוגות גלידות ובורקסים שנכנסו אל הבטן שלי – רק תינוק לא נכנס. אוףףףףף". (שירלי בטיפולים כבר מגיל 41).
- ההורמונים בטיפולי הפוריות מוציאים את הגוף מהאיזון הטבעי שלו: המערכת ההורמונאלית נמצאת בתוך סערה גדולה של תנודות הורמונאליות גדולות מאוד ממש כמו צונמי של הורמונים. הסערות הורמונליות משפיעות על המאזן ההורמונאלי של הגוף כולל על איזון האינסולין: כשאנו נמצאים במשקל עודף נוצרת הפרשה מוגברת של אינסולין (תנגודת אינסולין). עודף האינסולין בגוף גורם לייצור עודף של הורמונים אנדוגנים המשבשים את האיזון ההורמונאלי שלנו.
- שיגרת חיים שיוצאת מאיזון – "בין כל הבדיקות והמעקבים שיגרת התזונה שלי הופרע לגמרי וקשה לי לחזור ולמצוא את האיזון התזונתי בתוך שיגרת חיי" (בת אל בת 27 עם שחלות פוליציסטיות).
מחקרים בתחום הראו כי עודף משקל מפריע להצלחת טיפולי הפוריות וגם פחות בריא במהלך ההיריון עצמו. שיגרת חיים תזונתית בריאה וירידה של 5%-10% במשקל יכולים לסייע בצורה משמעותית בהצלחה שלך להריון ולתינוק.
מעלה כמה רעיונות שאתן מוזמנות לאמץ:
כמיהה למתוקים ולפחמימות פשוטות הם הנקודה הרגישה של כולנו:
לכן צרכי אותם במידה. אנחנו צורכים אותם בשתייה הממותקת, בעוגות, בגלידות ועוד. הם לא רק גורמים לנו לעלות במשקל, אלא גם מפרים את האיזון ההורמונלי שלנו וגם משפיעים לרעה על הביציות שלנו. לכן מומלץ בחום להוציא את המתוקים מהבית ולהשאיר את הפינוק לפעם ב…
פער גדול בין הארוחות לרוב מגביר את הכמיהה למתוקים ולפחמימות:
אכלי בכל שלוש-ארבע שעות. נשים רבות מדלגות על ארוחות כדי "לחסוך בקלוריות", אך פתיחת פער גדול בין הארוחות גורם בעיקר להגיע רעבים יותר לארוחה הבאה ולאכול בה הרבה ובעיקר פחמימות פשוטות.
הרבו בירקות:
שפע ירקות מספקים ויטמינים ומינרלים, שמכינים את הגוף להריון. רובנו מתייחסים לירקות כאל משהו משני, ליד הארוחה, אך ארוחה המכילה סלט גדול משביעה ותתמוך בתהליך הירידה במשקל וכן תספק לגוף שפע של ויטמינים ומינרלים שכל כך חשובים לבריאות ולפוריות.
מערכת עיכול מאוזנת:
מערכת עיכול מאוזנת היא חלק חשוב בתהליך הירידה במשקל. נשים הסובלות מעצירות, למשל, פוגעות לא רק בספיגה של המזון, אלא גם מקשות על תהליך הירידה במשקל. לכן חשוב לוודא שהשינוי התזונתי נעשה בצורה נכונה ושמערכת העיכול מסודרת ומאוזנת.
דיאטות כאסח מפריעות ואף עשויות להזיק:
רובנו מגיעים לנושא הדיאטה כמו אל פרויקט ממוקד וקצר, ומצפים לתוצאות מידיות: להיכנס להשקיע ולראות תוצאות תוך שבוע. הדיאטות הדרסטיות אינם מתאימות לפני הכניסה להריון, הן עשויות להוציא את הגוף מאיזון וגם להעמיס על הגוף טלטלה גדולה. ניקויי רעלים, צומות מיצים וכו' – לא כרגע
בקליניקה לפוריות טבעית תמצאי את הפינה החמה והמכילה לתהליך תומך פוריות: התהליך יותאם לפי בעיית הפוריות, נשלב בתוכו את ירידת המשקל, את ההתמודדות עם הכמיהה למתוקים ולפחמימות והחלק הכי חשוב להוציא את השיפוטיות והתסכול מהמשוואה.
מחכה להכיר ולעזור
מרב גודוביץ
נטורופתית לגניקולוגיה ופריון