מרב גודוביץ

כבר מספר שבועות אני במחשבות קדחתניות על תפריט לארוחת ראש השנה. מצד אחד, מזונות שיש בהם מסמלי החג ומצד שני, מזונות חגיגיים ומיוחדים לארוחה חשובה זו. השנה החג ארוך במיוחד ורצוי לחשוב ולתכנן איך להימנע  מהזנחת הבריאות והריסת הדיאטה. חבל לשלם את המחיר ביום למחרת.

אחרי התייעצות עם שף ומספר לקוחות, ערכתי תפריט חג מהודר עם דגשים בריאים: מצרפת לכם אותו בהנאה ובתיאבון.

 מאחלת לכולם- שתהייה לכולנו שנה טובה, שנת שגשוג ופריחה, שנה של אהבה ואושר, ובריאות מיטבית.

 

 

 

 

 

 

 

 

מרק כפרי

מרק ירקות עשיר ומגוון.  טעמו המיוחד מגיע מתהליך הכנת הירקות קודם לבישולם במים.  תהליך זה מוסיף טעם קלוי עדין.  אני תמיד אוהבת להתחיל ארוחה גדולה במרק.  רבים מאיתנו מגיעים לארוחה רעבים, מנה זאת תיתן רוגע לכל תחושת רעב ותעזור לכם להימנע מכמויות מופרזות בהמשך הארוחה.

מרכיבים:

1 בצל גדול
2 פלפלים אדומים
2 גזרים
1 פלפל צהוב
2 בטטות בינוניות
שורש פטרוזליה
1 כרישה
2 קישואים
שמן זית
תבלינים

אופן ההכנה:

לחתוך את הירקות גס, לטפטף מעט שמן זית ולשים בתנור שחומם מראש (180 מעלות)

כ 15 דקות.

בסיר, לשים את הירקות האפויים, מים, מלח, פלפל ומוסקט להביא לרתיחה, להקטין את האש ולהמשיך כ 30 דקות.
לרסק את המרק, לטעום ולתקן את הטעם.
בהגשה אפשר לטפטף מעט שמן זית.

 

סלט עדשים שחורות עם רימונים

הרימון, אחד מסמלי החג. לפי המסורת, הרימון שייך לשבעת המינים שנשתבחה בהם הארץ. הרימון מוזכר מספר פעמים בתנ"ך, בדרך כלל בהקשרים של יופי וברק יוצא דופן : "כפלח הרימון רקתך" (שיר השירים).

חכמים  המשילו את האנשים המלאים במצוות ואת לומדי התורה לרימון המלא גרגרים. במסורת היהודית נהוג לאמור כי ברימון ישנם 613 גרעינים כמניין תרי"ג המצוות שבתורה. זו גם הסיבה בגללה אומרים בראש השנה בעת אכילת הרימון כי אנו רוצים ש "יירבו זכויותינו כרימון".

טועמים מגרגירי הרימון  ואומרים: יהי רצון מלפניך ה' אלוהינו ואלוהי אבותינו שנהייה מלאים מצוות כרימון.


מרכיבים:

כוס עדשים (אחרי השרייה של שעה והרתחה של 10 דקות נוספות)

כוס רימונים

כוס עלי כוסברה

כוס עלי פטרוזיליה

3 שיני שום כתושות

2 מלפפונים

חצי חבילת עירית

תיבול עם שמן זית, לימון סחוט, מלח ופלפל

ניתן להוסיף שומשום לקישוט

אופן ההכנה:

לקצוץ ולערבב

לביבות בטטה לוהטות

לביבות מדהימות, שנגמרות מיד עם הגעתן לשולחן. אם אינכם אוהבים נענע או כוסברה אפשר להחליף בפטרוזיליה, בצל ירוק או שמיר.

מרכיבים:

 7 בטטות בינוניות

1/4  חבילת נענע טרייה

 1/2 חבילת כוסברה טרייה

 2 ביצים

6  כפות קמח תופח

מלח ופלפל

3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

מבשלים בטטות במים מומלחים קלות על אש נמוכה, עד שניתן לנעוץ בהן מזלג. מוציאים ומעבירים למעבד מזון.

מוסיפים את הנענע, הכוסברה, הביצים, הקמח התופח והתיבול למעבד עד קבלת מחית חלקה. מוסיפים קמח תופח עד שמקבלים מלית מוצקה.

מכינים ביד קציצות מהמלית ומסדרים על נייר אפייה בתבנית גדולה. מרססים במעט תרסיס שמן את הקציצות ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך עשרים דקות או עד הזהבה.