מרב גודוביץ

פשטידת ירקות

את הפשטידה הנפלאה הזאת זכיתי להכיר בזכות גיסתי.  באחת מהארוחות המשפחתיות הפשטידה הונחה על השולחן.  הטעם נהדר ואחרי שלמדתי את המכון הבנתי שטמון פה שילוב מדהים של טעם ובריאות.  מי אמר שאוכל בריא לא טעים?

מרכיבים:

1/2 חבילת ברוקולי

2 בטטות חתוכות לקוביות גדולות, מבושלות מראש כ 5 דקות

5 קישואים חתוכים לקוביות גסות

3 ביצים

1/2 כוס קמח תופח (מלא)

מלח ופלפל לתיבול

אופן ההכנה:

מפזרים בכלי מתאים לבישול מפזרים את הבלילה המתובלת מעל.

לבישול בתנור על חום בינוני כשעה עד להתאיידות הנוזלים.

אנטריקוט ממולא בפיסטוקים וצימוקים

זה הרגע בארוחה שפשוט מביא לשקט ודממה.  מנה זאת מרתקת, מעניינת ומרשימה. בארוחת יום ההולדת שלי השנה היא הוגשה, ברגע שהונחה ברוב כבוד במרכז השולחן היה שקט מסביב.  השילוב המעניין בין הבשר לאגוזים והמילוי היה מרתק ומעורר התפעמות.  מעט פעמים אני יכולה להגיד שאכלתי משהו פשוט עוצר נשימה. מנה זו הייתה מהפעמים האלה.

מרכיבים:

נתח אנטריקוט במשקל כ-2 ק"ג, פרוס כחתיכה אחת שטוחה מוכן למילוי (מבקשים מהקצב להכין עם החיתוך המתאים).

למלית:
4 כפות שמן

2 בצלים קצוצים
350 גרם בשר טחון
100 גרם צימוקים מושרים במים רותחים כחצי שעה ומסוננים
50 גרם פיסוק חלבי
30 גרם צנוברים
3 שיני שום
פטרוזיליה קצוצה
כוסברה קצוצה
½ כפית קינמון
1 ביצה
מלח ופלפל לפי הטעם
לציפוי וצלייה:
2 כפות דבש
1 כף חרדל דיזון
2 כוסות יין לבן פשוט
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל250 מעלות

מכינים את המלית:
מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה (2 או 3 דקות), מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד יציאת כל הנוזלים והשר הופך להיות פירורי. מסירים מהאש, מוסיפים את שאר חומרי המלית ללא הביצה, טועמים ומתקנים  תיבול, מוסיפים את הביצה ומערבים היטב.

המילוי והצלייה:
מפזרים את המלית על האנטריקוט, מגלגלים לרולדה וקושרים היטב בחוט שפגט.
מורחים את הנתח בתערובת שך הדבש, חרדל והפלפל
מניחים על רשת צלייה מעל תבנית שיש בה את היין וצולים כ 15 דקות בחום המירבי, מורידים ל 200 מעלות וממשיכים בתנור כ 50 דקות.
מוצאים מהתנור, נותנים לנתח לנוח כ 10 דקות ואז פורסים פרוסות ומגישים.